Pages

perjantai 11. tammikuuta 2019

Voimaa arkeen luonnosta

Muistan sen ihanan tunteen lapsuudestani, kun olin metsässä ja heittäydyin pehmeään lumihankeen selälleni makaamaan. Oli vangitsevaa katsella taivasta ja puita tästä perspektiivistä, katsella niiden oksien huojuntaa tuulessa, kuunnella lempeää suhinaa keskellä muuten niin hiljaista metsää. Miten pystyi lapsena olemaankin tuossa hetkessä niin hyvin läsnä ja olla suorastaan haltioitunut. Nykyään se on yhä vaikeampaa, ellei sitä tietoisesti harjoittele.

Tänään tein hetken mielijohteesta saman, kulkiessani metsässä. Onneksi teinkin, nimittäin voi sitä rauhan tunnetta. En edes muistanut ennen tätä, miten ihanalta se tuntui. Olin siinä hangessa vain hetken, mutta se jo riitti tuomaan rauhan ja jopa onnen tunnetta. Tämä yhdistettynä metsässä kävelyyn aurinkoisella säällä toi kyllä taas uutta voimaa. 

Kävellessäni, katseeni osui isoon kuuseen, johon aurinko paistoi,  luoden siihen vesipisaroiden kanssa niin kauniita timantteja. Henkeä salpaavan kaunista, eikä kukaan ole tätä sen kummemmin näkemässä, kuin minä sattumoisin tällä hetkellä, ajattelin. Silti kuusi seisoi siinä kaikessa yksinäisyydessään ja kauneudessaan. Miksi se ei seisoisi? Mitä se edes katseilla ja kehuilla tekisi?

Olin alunperin suunnitellut lataavaa aurinkomatkaa tähän kohtaan vuotta, kauas pois täältä, mutta tänään totetsin ettei oikeastaan haitannut, vaikka se ei toteutunut tällä kertaa. Tärkeää on nämä päivät, nämä pienetkin hetket jotka lataavat, kunhan niitä muistaa ja uskaltaa lisätä arkeen, vaikka kiireiseltä tuntuisikin. Ja ennen kaikkea ottaa näistä hetkistä kaikki irti täydellä läsnäololla. Tavoitteeni on nauttia, tai edes löytää rauhan ja perus kiitollisuuden tunne arkena, eikä vain sen yhden lomaviikon ajan paratiisissa. Silloin loma voi olla mukava lisä, eikä välttämättömyys.

Tässä pieni hyvän mielen video Lunasta, Juhon tekemällä Baywatch musiikilla höystettynä ;) Mukavaa viikonloppua kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti