Pages

tiistai 8. tammikuuta 2019

Kiitollisuushaaste

Olen jo jonkin aikaa - aina silloin tällöin kun muistan - "suorittanut" niin sanotun kiitollisuushaasteen. Minulle kiitollisuushaaste tarkoittaa, että kirjoitan ylös (vähintään) kolme asiaa, joista olen kiitollinen juuri tänään. Ne voivat olla päivän tapahtumia tai muuten ajankohtaisia asioita. Ideana on kirjoittaa ne ylös, olla niistä hetki tietoinen ja tuntea kiitollisuus jokaista asiaa kohtaan. Ideana on myös vaihdella kiitollisuuden kohteita ja ottaa huomioon päivän pienetkin asiat, jotka jää usein huomaamatta.

Tänään oli hyvin arkinen päivä - enimmäkseen vapaata töistä, mutta tuli vietettyä paljon aikaa arkisten askareiden parissa. Siivousta, koiran ulkoilutusta, pyykkäystä, kaupassa käyntiä jne.

En suunnitellut kirjoittavani kiitollisuushaasteesta tänään, mutta tavallaan koen, että paras mahdollinen hetki kirjoittaa blogiini tästä aiheesta on juuri tällainen aika mitättömältä ja vähän tylsältäkin tuntuva päivä. Kiitollisuushaaste saa usein arvostamaan tällaisia päiviä ihan uudella tapaa.

Kaivoin siis läppärin esiin ja kirjotin ylös kolme asiaa, joista olen kiitollinen tänään:

1) Aamulla koin ihanan, pitkän aamulenkin koirani kanssa. Lähdin tarpeeksi ajoissa, jolloin yöllä satanut lumi oli vielä koskematonta - tuntui kun olisin kävellyt täysin valkeassa satumaassa. Luonto oli niin kaunis ja ilma sopivan lämmin mutta raikas. Nautin lenkistä, vaikka oli hurjan liukasta ja lensin jopa kunnolla kyljelleni kerran yhden vanhemman pariskunnan nenän edessä. Mutta sekin oli tavallaan mukavaa, sillä siitä aiheutui kaunis kohtaaminen, kun nämä kaksi ihmistä olivät huolissaan ja valmiina auttamaan ja saatiin vielä kaikki lopuksi pienet naurut kaupanpäälliseksi.

2) Inspiroidun kokeilemaan uutta ruokaa, joka onnistui ihan hyvin - guacamolella täytettyjä kananrintafileitä kierrettyinä pekoniin.

3) Sain vihdoin aikaiseksi käydä läpi ja pestä vaatteita, joita en enää käytä, mutta jotka ovat tarpeeksi hyväkuntoisia kierrätettäviksi. Siitä tuli hyvä mieli.

Ajattelin, että tästä blogikirjoituksesta olisi hyvä startata säännöllinen, päivittäinen tapa. En sentään ajatellut tukkia blogiani päivittäin kiitollisuushaasteilla, mutta aikomus on yrittää tehdä tätä paperille päivittäin ja silloin tällöin vaikka jakaa niitä tännekin. Tuo näkökulmaa helposti negatiivisuuteen taipuville ajatuksille ja piristää mieltä. 

Hienoa olisi myös kuulla asioista, joista sinä olet tänään kiitollinen, jos vain haluat niitä tänne kommenttikenttään jakaa. 

<3 Stella
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti